Case PMU Cosmetics: nieuwe klanten met online adverteren

Elsa Smit, van PMU Cosmetics begon haar zaak met het ontwikkelen van een goede website en een succesvolle Google advertentie campagne via  DEC/MasterClick.

plaatje site PMU

Elsa: 
“Het inzetten van Google Adwords via MasterClick zorgde er in de eerste twee weken voor dat ik 8 klanten kon behandelen! En ook nu de campagnes langer lopen, stromen de klanten wekelijks binnen. Ik heb zelfs mijn vaste baan opgezegd. Zo goed gaat het! Ik ga dan ook zeker door met mijn online campagnes en kan het iedere ondernemer aanraden. MasterClick houdt de vinger aan de pols en optimaliseert de campagnes indien nodig. Een fijn en geruststellend gevoel. Ik kan me zo concentreren op mijn werk. En mijn klanten… die lopen tevreden en vol zelfvertrouwen naar buiten. Wat is er mooier dan dat? “

HET VERHAAL VAN ELSA

“Toen ik zelf een oplossing zocht voor een ontsierend litteken op mijn been, ontdekte ik de mogelijkheden van medische permanente make-up. Ik was diep onder de indruk van het mooie, natuurlijk resultaat van de behandeling. Ik besloot (naast mijn baan) de opleiding voor Allround PMU specialist aan de Nederlandse Academie voor Permanente Make-Up te gaan volgen en een eigen zaak te beginnen. Ik kwam via DEC Nederland in contact met DEC StartersCoach en DEC MasterClick.”

Aanpak: Toen ik de specialisten van DEC StartersCoach en DEC MasterClick voor het eerst ontmoette, had ik nog niet eens een website of een ondernemingsplan. Stap voor stap hielpen zij mijn bedrijf op te zetten. Samen met DEC ontwikkelde ik mijn bedrijfsmatige identiteit.”

Website:Omdat ik geen kaas had gegeten van websiteontwikkeling, nam DEC MasterClick mij bij de hand bij het uitkiezen van een juist design en het ontwikkelen van websiteteksten. Van MasterClick leerde ik meer over de begrippen zoekmachine optimalisatie en het responsive zijn van een website.”

Adverteren met Google: “Toen mijn website klaar was, stelde MasterClick voor om te gaan adverteren op internet. Het grote voordeel hiervan is dat ik maar een klein budget per maand kwijt ben. Ik betaal namelijk alleen als er echt geïnteresseerde potentiële klant daadwerkelijk op mijn advertentie klikt. MasterClick stelde niet alleen de advertentietekst op en vulde zoekwoorden in, maar ook verzorgde MasterClick de teksten voor de landingspagina’s. Hierdoor werd mijn campagne zeer Relevant en dus goed gewaardeerd door Google en mijn doelgroep.”

Social Media
Op aanraden van MasterClick maakte ik een facebook-pagina waarop ik klanten op de hoogte hou van acties, nieuwe behandelingen en andere nieuwtjes. Ook vraag ik mijn klanten of ik foto’s van voor- en na de behandeling op mijn pagina mag plaatsen. Vaak vinden ze dit erg leuk omdat ze trots zijn op het resultaat. “


Kosten:  Al vanaf 75,- per maand onderhoudt MasterClick je online campagne. Meer weten klik hier of maak meteen een afspraak: 035 772 6274.


Wil je net als Elsa ook meteen een goede start maken en je concentreren op je werk? Schakel dan via DEC Nederland: DEC StartersCoach en DEC MasterClick in.

DEC Nederland is jouw expert op financieel en bedrijfskundig gebied. Onze dienstverlening bestaat onder meer uit boekhouden, belastingadviesbedrijfsadvies, (project)ondersteuning bij subsidieaanvragen met uiteenlopende thema’s en detachering van ervaren specialisten. Meer weten? Neem een kijkje op onze site: www.dec-nederland.com

DEC StartersCoach is onderdeel van DEC Nederland en helpt startende ondernemers bij de opzet van hun bedrijf op alle mogelijke vlakken. Meer weten: kijk dan op dec-nederland.com/ondernemerscoach-voor-starters/

DEC MasterClick is een online marketing bureau en helpt MKB’ers en ZZP’ers met het ontwikkelen van een Google adwords-campagne en geeft advies over websiteoptimalisatie, e-mailmarketing en social media. Meer weten? Klik dan hier.


ПечатьHet belang van Relevantie in de Adwords campagne

Voor degene die op internet naar informatie zoekt, is het van groot belang precies de informatie te krijgen waar hij of zij naar zoekt. Vandaar dat relevantie door Google wordt beloond met een hogere positie in de ranglijst van zoekresultaten. Doordat MasterClick de regie neemt over zowel de advertentietekst als de landingspagina ontstaat er een optimale relevantie waardoor de advertenties een hogere positie krijgen en je minder per klik betaalt dan je concurrent die een minder relevante campagne heeft.

ПечатьZoekmachine Optimalisatie (ook wel Search Engine Optimization of kortweg SEO genoemd)

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het er om, een goede beoordeling in het Google zoeknetwerk te krijgen. Steeds als iemand op Google naar een product of dienst zoekt, moet je zorgen dat Google jouw site bovenaan de pagina zal zetten. Google hanteert meer dan 200 factoren bij het beoordelen van website. Hoe beter de beoordeling van Google op deze mix van factoren; hoe hoger jouw bedrijf te vinden is in Google.

Een aantal van die factoren waar je invloed op kunt uitoefenen zijn:

  • Het kiezen van de juiste zoekwoorden die je kunnen toegevoegd aan de HTML van je website
  • Het toevoegen van beschrijvingen aan visuals
  • Het toevoegen van social media buttons
  • Een duidelijk website design met goede ‘call to action buttons’. Door deze opvallend geleurde knoppen weet de potentiële bezoeker op welke manier hij/ zij kan overgaan tot acties als een aankoop, afspraak of het een aanmelding voor een nieuwsbrief.
  • Heldere inspirerende teksten.